sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Viikonloppu

vetelee viimeisiään, äkkiä se on mennyt.
Eilen vietiin poika uintitreeneihin ja käytiin miehen kanssa samalla salilla rehkimässä. Itse jaksoin 45min, mutta sitten piti luovuttaa, ei pysty enää samalla tavalla kuin ennen. Crosstrainerilla jaksoin 10min, alkoi vähän huimaamaan sen jälkeen. Lähinnä yläkroppaa treenasin, suhteellisen pienillä painoilla kun ei saa repiä ja rehkiä tässä vaiheessa enää. Kävelin myös ylämäkeen juoksumatolla, kun lääkäri niin kehotti tekemään ;)

Perjantaina oli siis viimeinen lääkärintarkastus neuvolan osalta tässä raskaudessa. Kohdunsuu oli sentin auki, pehmeä ja lyhentynyt. Jipii :D Todella mielenkiintoista varmasti, mutta itselleni merkityksellinen asia, koska takana on kaksi käynnistettyä synnytystä. Lunan odotusajan neuvolakorttia en nyt äkkiseltään ole löytänyt, mutta Roopen  odotusajan neuvolakortin löysin ja silloin oli vielä tässä vaiheessa ollut paikat kiinni ja kiinteät, vasta laskettuna päivänä oli kohdunsuu pehmeä ja vähän lyhentynyt, mutta yhä kiinni. Roope syntyi käynnistettynä 41+6, homma päättyi hätäsektioon. Luna syntyi käynnistettynä 41+4. Elättelen toiveita, että tällä kertaa ei todellakaan tarvitse käynnistää.

Neuvolalääkäri jutteli siitä, miten toisilla naisilla biologinen "kantoaika" on pidempi kuin 40 viikkoa ja minun tapauksessani on asia hyvin todennäköisesti niin. Että ei olisi ihme, jos menee yli lasketun ajan tälläkin kertaa. Mutta koska nyt jo (tänään rv 36+5)  on kohdunsuulla edistystä elättelen toiveita, että tällä kertaa lähtisi synnytys käyntiin ihan itsestään ilman keinotekoista käynnistämistä. Haluaisin todellakin kokea luonnollisemmat synnytyskivut, enkä oksitosiinihelvettiä..

Lääkäri kehotti tekemään suursiivouksen, kävelemään ylämäkeä ja saunomaan :) Koitan toteuttaa näitä, etenkin siivousta, siihen ei juurikaan tarvitse patistaa ;) Keittiö on työn alla, olen hinkannut siellä kaikkea lattiasta kattoon. Vielä on muutama kaappi pesemättä ja vähän seiniä. Sen jälkeen otan uhriksi eteisen. Ajattelin siivota kaiken ennen vaavin syntymää.

Tällä hetkellä tuntuu lieviä supistuksia, lähinnä kiristystä ja kipua alaselässä, ja jonkin verran paineen tunnetta. Eilen anoppilassa kyläillessä tuli yksi erittäin kipeä ja pitkä supistus, toivottavasti se avasi jotain.. Muutoin on supistukset aika lieviä, välillä kivuliaampia, mutta ei mitään varsinaista synnytystä ennakoivaa vielä ole ilmassa. Katsotaan ja odotellaan. Odottavan aika on harvinaisen pitkä, huoh. Henkisesti olisin jo aivan valmis vauvan syntymään.

Käytiin koko perheen voimin syömässä Kultaisessa Hirvessä tänään. Siellä on hyvät sapuskat, varsinaisia kasvispääruokia on kolme eri mahdollisuutta plus tietenkin kasvispizza. Itse syön siellä aina talon kasvispihvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti