maanantai 9. tammikuuta 2012

Uusi blogi

Uuden vuoden (ja uudistetun elämän) kunniaksi päätin aloittaa tämän uuden blogin.

Pieni update elämääni:

Olen sairaslomalla töistä, 17.1. alkaa virallisesti äitiysloma. Raskausviikkoja on kasassa 33+6, vauva on kääntynyt perätilasta pää alaspäin, ja toistaiseksi pysynyt siinä jo kaksi päivää. Tähän asti vauva on ollut perätilassa lukuun ottamatta yhtä päivää taannoin, jonka viihtyi roikkuen oikeassa asennossa, sitten käänsi taas itsensä perätilaan. Nyt tuntuu kaikki potkut hienosti ylävatsalla, tätä ennen virtsarakkoni on saanut kyytiä..

Kävin eilen viemässä pukukaapin ja laukkukaapin avaimen töihin. Kulkuläpyskän ja yleisavaimen palautan sitten kun äitiysloma alkaa. Oli vähän haikea fiilis, vaikkei pitkäksi aikaa jääkään pois. Välillä ei meinaa pääkoppa kestää tätä kotona "istuskelua", kun on tottunut hektiseen työtahtiin ja muutenkin semi-kiireiseen elämään. Tämä toimettomuuden aiheuttama turhauma purkautuu ylenmääräisenä siivoamisena ja touhuamisena kotona, mikä taas pahentaa liitoskipuja ja selkäsärkyä. Eli iltaisin olen käytännössä aivan toimintakyvytön. Tänään kello aamukymmeneen mennessä olin vienyt Lunan eskariin, käynyt ruokakaupassa, tampannut ja lumipessyt keittiön maton, siivonnut pikkueteisen (tamppasin maton, harjasin hiekat lattialta ja pesin lattian), tyhjentänyt tiskikoneen ja pessyt kaksi koneellista pyykkiä. Piti ottaa kaksi Panadolia, että pääsin hakemaan Lunaa päiväkodista omin avuin..

Selkäparkani on todella koetuksella tämän raskauden kanssa. Viime raskaudessa oli enemmänkin häpyliitoskipuja, nyt on SI-nivelet ja alaselkä muutenkin aivan poissa pelistä. En mitenkään enää selviäisi 8 tunnin työpäivästä, mikä on kurjaa, koska olisin mielelläni ollut töissä vielä, mutta olen siellä vaan tiellä ja hidasteena tässä kunnossa.

Käytiin Pasin kanssa lataamassa salikortit ja ollaan koitettu kävelylenkkeillä sen mukaan miten ehtii. Kunhan saan vaavin puskettua ulos aloitan kerrankin kunnollisen läskintuhoamiskuurin. Tavoitteena on kymmenisen kiloa pois elokuuhun mennessä. Saa nähdä miten onnistuu.... :P
Salilla treenaan lähinnä yläkroppaa (allit pois!!) ja pakaroita. Mitään vatsanseudulle painetta aiheuttavaa liikettä ei saa raskausaikana tehdä.

Lisätietoa perätilasta:
Duodecim-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti