perjantai 13. tammikuuta 2012

Kurkussa kaktus

Eilinen päivä meni jotenkin sumussa ja oli aivan vetämätön olo. Suurimman viitteen siitä, ettei kroppa ole ihan kunnossa antoi se, että imurointi ei sujunut. Se on lempipuuhaani :) Illalla sitten kuumemittari näytti 37,7, mikä itselläni on ns. paljon. Normaali ruumiinlämpöni on 36,8 ja sen huomaa heti, jos nousee päälle 37. Näin aikuisiällä ei ole ollut kuin muutaman kerran yli 38 astetta kuumetta, ja viimeisin oli vuosi sitten keväällä sairastamani influenssa yhteydessä. On muuuten harvinaisen kaamea tauti. Olin viikon verran aivan raato, makasin sängyn pohjalla ja päivän suurin suoritus oli se, että pääsin suihkuun ja sieltä pois, yleensä miehen avustuksella. Onneksi lapset ovat sen verran isoja ja omatoimisia, etteivät tarvitse apua missään syömisessä tai pukemisessa, joten sain sairastaa rauhassa.

Tietoa kuumeesta (lähinnä lapsella):
Terveyskirjasto, kuume

Tästä johtuen otin tänä vuonna sitten influenssarokotteen, jota kyllä suosittelen kaikille. Sikapiikin aiheuttama kohu saisi jo laantua ja ihmisten pitää ymmärtää se, että se mahdollisesti narkolepsiaa aiheuttava ainesosa ei ollut itse rokotteessa vaan siinä tehosteaineessa! Eli sitähän ei esim. tämän hetkisessä influenssarokotteessa ole. Ehdottomasti kannattaa rokote ottaa, vaikkei se täysin poissulje sairastumisen mahdollisuutta, niin se kyllä pienentää riskin aika minimiin. Voin kertoa, että influenssa on todella ikävä sairaus terveelle aikuiselle, saati sitten huonokuntoiselle ja sairaalle ihmiselle, vauvoista puhumattakaan. Sitä ei ymmärrä jollei sitä ole kokenut, ja usko pois, et halua kokea. Raskaanaolijoille suositellaan influenssarokotetta. Tässä pieni artikkeli siitä:
http://www.poliklinikka.fi/naisten-kanava/uutiset/aidin-influenssarokotus-voi-suojata-lasta-jopa-puoli-vuotta-1685086

Ihanaa, kun tuli lisää lunta! Hain tytön eskarista äsken ja yhdessä kolattiin lunta pihalta. Kun isoveli tuli koulusta jäivät ipanat ulos lumeen riehumaan. Pulkat ovat kovassa käytössä niinä päivinä kun on tarpeeksi lunta maassa. On aivan ihanaa katsoa miten sisarukset viihtyvät toistensa seurassa ja keksivät yhdessä tekemistä. Jos toinen ei ole kotona kyselee toinen koko ajan, milloin tämä poissaolija saapuu kotiin. Kyllä sen huomaa, että ovat pienestä pitäen tottuneet siihen, että on sisarus aina läsnä, eivät useinkaan meinaa keksiä yksinään mitään tekemistä. Toivon koko sydämestäni, että näiden kahden läheisyys säilyy läpi elämän. Vaikka poiKka on jo "iso" koululainen niin siskon seura kelpaa silti ja aina heillä tuntuu olevan hauskaa yhdessä. Toki osaavat kyllä tapellakin... Mutta enemmän vetävät yhtä köyttä ja pitävät toistensa puolia. Kunpa tämä sama jatkuisi, teineinä heillä olisi turvaa toisistaan ja aikuisena olisivat toistensa parhaita kavereita. Tämä pikkukolmonen varmaan jää tuon vahvan siteen ulkopuolelle, kun on jo niin paljon ikäeroa ja elämäntilanteet aivan erilaiset. Siksi harkitsen vakavasti neljännen lapsen yrittämistä.. Mutta katsotaan nyt miten selviän synnytyksestä ja suostunko tähän samaan rumbaan enää koskaan. Ikäkin alkaa jo painaa :)

Selailin Suuren suomalaisen kirjakerhon alelehden läpi, mutta nyt ei sattunut silmään mitään sopivaa. Aina välillä tulee shoppailtua kirjoja, vaikka meidän perhe on taas pitkästä aikaa myös innostunut kirjastosta. Itse ostelen lähinnä tietokirjaosastoa, varsinainen fiktiivinen kirjallisuus jää vähän vähemmälle. Viimeisin ostokseni, Hoitotiede-teos tuli postissa tänään. Ajattelin mielenkiinnosta lukea ja tutustua tarkemmin. Tähän asti on hoitotiede tuntunut maailman kuivimmalta ja mielenkiinnottomimmalta asialta, mutta ilmeisesti olen kasvanut vähän enemmän "aikuiseksi" ja tieteellinenkin puoli omalta alaltani on alkanut kiinnostaa.

Lapsetkin ovat kovia lukemaan, eskari-ikäinen Luna lukee sujuvasti jo isompien lasten kirjoja, on lukenut neljävuotiaasta asti ja on aina tykännyt kirjoista. Roope tykkää myös lukea, tällä hetkellä lukee nuorten Star Wars -romaaneja. Joulupukki toi molemmille uusia kirjoja, joita on luettu hyvin paljon. Itse sain mieheltä aivan ihanan joululahjan; Victoria Francésin teoksen Arlene's heart.


Mahtava aikuisten satu ja sisältää Francésin maagisen kaunista taidetta.
Löysin tällaisen slideshown kirjan kuvista, jos kiinnostaa, on muuten sitten K18:
Arlene's heart slideshow

Tuli ihan vähän shoppailtua tänään. Mutta ihan vähän vaan :) Tilasin Stockmannin sivuilta (kun en jaksa kauppaan asti lähteä, postikulut 0e) itselleni topin odottamaan sitä, että maha taas mahtuu normivaatteisiin, Lunalle yöpuvun ja vaaville Sophie the Giraffe -aterinsetin (sisältää lautasen, mukin, kulhon, haarukan ja lusikan) täydentämään Sophie-kokoelmaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti