tiistai 18. syyskuuta 2012

Luomushoppailua ja superfoodia

Eipä auttanut viimeöiset taikatemput neidin uniongelmiin. Hauskasti tunnin välein, tasatunnein, kuului pinnasängyn pohjalta WÄÄÄÄÄ. Tätä kesti koko yön, aamuun asti. Aamulla seitsemän jälkeen iski musta epätoivon hetki, mutta kyllä päivä siitä taas lähti käyntiin pikkuhiljaa.

Koska kaikki tämä valvominen heikentää elimistön omaa immuunipuolustusta otin avuksi spirulinatabletit. TÄTÄ klikkaamalla pääsee lukemaan infoa spirulinasta. Tilasin Ruohonjuuresta pussillisen spirulinaa, tuli nopeasti Smartpost-toiminnolla tuohon lähi-Prismaan :) Tässä nyt muuta asia spirulinasta kopioituna tuolta superfoodit.com -sivustolta:

"Spirulina on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se sisältää 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Tämä tekee siitä ehkäpä maailman rikkaimman proteiininlähteen.

Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja mm. seleeni, kalsium, rikki. Suuret määrät spirulinan rikkipitoisia aminohappoja (metioniini, kysteiini) sekä harvinainen fykosyaniini -niminen polypeptidi auttavat maksaa ja hermostoamme puhdistamaan haitallisia myrkkyjä kehostamme. Tutkijat pitävätkin spirulinaa erinomaisena välineenä kehon puhdistamiseen raskasmetallijäämistä (esim. elohopea, kadmium, lyijy, arseniikki), juuri sen detoxifikaatiota tukevien ominaisuuksensa vuoksi. (5)

Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia (28). Tämä mikrolevä on joutunut aikojen alusta saakka suojautumaan auringon UV-säteilyltä, joka on tehnyt siitä voimakkaan antioksidantin. Aikoinaan maapallon ilmakehä oli huomattavasti ohuempi ja kasvit suojautuivat useammin sinertävillä väreillä aurinkoa vastaan. Kun nautimme spirulinaa, suojelee sinivihreä pigmentti kehoamme UV-säteilyltä aina solutasolla asti.
Spirulina tukee voimakkaasti immuni-järjestelmämme toimintaa. "

Tässä väsyneenä aikani kuluksi sain päähänpiston, että tilaan netistä läjän luomumausteita ja laitan maustekaapin uusiksi. Sieltä löytyy jo valkosipulijauhetta ja lihaliemijauhetta luomuna sekä yrttisuolaa (aromisuolaa tuli käytettyä vuosia, kunnes tajusin, että siinä on arominvahvennetta, DAA, joten se jää meillä täysin pois käytöstä nyt), ja toki ns. normimausteita, jotka haluan vaihtaa luomuun.

Laitoin Ruohonjuurelle tilauksen menemään; oreganoa, currya, paprikajauhetta, mustapippuria, barbeque-mausteseosta, teetä ja suklaata 8)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti