torstai 22. elokuuta 2013

Yövuorossa

Tämän viikon yövuoroista on meneillään kolmas, joka onkin viimeinen. Tähän vielä viikonlopun aamuvuoro+iltavuorokombo ja sitten on loma! Kyllä sitä on odotettukin. Melkein kolme viikkoa vapautta. Tai no... ensimmäinen viikko vapautta, kaksi viikkoa tiivistä opiskelua. Tarkoitus olisi suorittaa Avoimen AMK:n tarjoaman 17op:n hoitotyökokonaisuus. Lisäksi alustavasti olen ilmoittautunut fysiologian kurssille, mutta saa nähdä riittääkö aika kaikkeen.

Luminan päivähoito alkoi maanantaina. Muutama ensimmäinen päivä meni helposti ja hienosti, tyttö jäi mielellään leikkimään ja iloisesti siellä touhusi muiden mukana. Mutta nyt viimeisin aamu oli hankala. Ilmeisesti pikkuinen vihdoin käsitti, että hoitopaikkaan mennään usein ja sinne tosiaan jäädään koko päiväksi. Sydäntäsärkevää :/ Onneksi vuorotyön ja mummin avustuksella Luminan hoitopäivät ovat tällä hetkellä tosiaan korkeintaan 16kpl kuukaudessa. Olen positiivisella mielellä asian suhteen kuitenkin, ryhmän hoitotädit ovat mukavia ja tuntuvat olevan asialleen omistautuneita. Suhteellisen hyvillä mielin annan lapseni vieraille hoitoon. Suhteellisen siksi, että tiedän, että pienen lapsen paras paikka olisi kotona äidin ja/tai isän kanssa. Se ei kertakaikkiaan vaan nyt ole mahdollista. Olen monta syyllisyyden täyttämää pitkää yöllistä tuntia viettänyt asiaa pohtien, mutta ei se siitä miksikään muutu. Kaksi isompaakin kasvoivat normaaleiksi koululaisiksi päiväkodin tätien avustuksella, miksei sitten pieninkin.

Työviikko on todella intensiivinen. Yli puolen välin ollaan jo kuitenkin työtuntien suhteen. Edellinen rankka treeniviikko näkyi selkeästi alkuviikon fiiliksissä ja jaksamisessa. Tiistain salikäynti oli yhtä takkuamista ja todella tahmeaa toimintaa. Ihan kuin olisi kivirekeä raahannut perässään ja painot olivat yhtäkkiä moninkertaisesti painavampia kuin viikko sitten. Täytyy olla itselleen armollinen ja antaa kropalle mahdollisuus levätä. Tänään kulki treeni entiseen malliin erittäin loistavasti. Vain vasen polvi kiukutteli ilkeällä vihlonnalla niin, että kyykkäykset jäivät tekemättä. Harmitti. Keskityin sitten enemmän olkapäiden ja yläselän treenaamiseen, sekä pakaroihin erinäisillä laitteilla. Toki piti treenata myös vähäsen rintaa, hauiksia ja pohkeita. Olisihan se hienoa saada tuosta "hanurista" muokattua pyöreä, nätti takamus. Koolla ei niin väliä, mutta muodolla on :D

Tiedän, mihin tahtiin läski kropastani sulaa, eli mitään huikeaa äkillistä kaventumista en odota, mutta ihan mukava yllätys oli se, että tiistaina vaaka näytti -1.5kg vähemmän mitä viime viikon maanantaina. Joojoo, niin niin, lähinnä nesteitähän siinä on lähtenyt, mutta hurraan mielessäni silti :D 

Perjantaina meni dieetit ihan läskiksi, kirjaimellisesti. Työporukan kanssa tehtiin risteily m/s Rudolfinalla.
Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta kyseisellä aluksella. Monta vuotta olen kyllä miettinyt, että pitäisi tämänkin turkulainen juttu testata. Jotenkin olin ollut siinä käsityksessä, että kyseinen risteily sisältää hillittömät buffetit, mutta todellisuudessa buffet oli yksi pöytä, kahdessa tasossa. Eli mitään Viking Linen mättöbuffetin kaltaista on turha odottaa ;) Ruoka oli erinomaisen hyvää, siinä ei ole mitään valittamista. Turha kai edes sen enempää korostaa, että alkoholia kului myös. Vielä kun siitä ei tarvinnut itse maksaa mitään..  Työkavereiden kanssa illat ovat poikkeuksetta onnistuneita. Seura oli mitä parhainta ja illan mittaan käytiin hyviä keskusteluja.

Loppuviikon treenisuunnitelmissa olisi vielä (ainakin) yksi sali ja uintia. Jospa jostain saisi vielä revittyä aikaa sauvakävelyynkin... Ensi viikolla pitäisi ehtiä paremmin.

Arki on lähtenyt rullaamaan mukavasti. Pojalla on uintitreeninsä, tytöllä tanssitunnit. Kouluaamuina herätään ajoissa, viikonloppuna otetaan rennommin. Mukavaa, kun on jotain rutiineja ;) Ilma on selvästi kylmempi ja sataa enemmän. Ei haittaa, minä tykkään. Olen vahvasti syksyihminen. Kesän kuumuus alkoi jo ottamaan koville. Odotan innolla syysmyrskyjä, väriloistoa, ihanaa syksyisen luonnon tuoksua..

Tässä vielä muutama kuva menneeltä viikolta:


Herkkuruokaa Rudolfinalla


Naantali

Naantali

Fiilistelyä Rudolfinan kannella

Viimeisiä kesäisiä päiviä viedään.. Pikkuneiti ja lemppariulkolelu: pallo!

Vielä viime viikolla tarkeni pelkällä T-paidalla

Muruseni <3

Luontobongailua mökkitiellä: Kettu!

Tässä ollaan päiväkodin pihalla ihmettelemässä kaikkea uutta ja kivaa

Tämä kuva on vähän vanhempi, mutta tosiaan tällaisen kampauksen kampaaja väänsi ystävän häihin

Tässä samainen kampaus, mutta toiselta puolelta. Ihana <3 Voi kun osaisi itsekin..

Tässä sitten ihana hikikuva viime viikkoisen kahvakuulatreenin jälkeen :D Kyllä oli pehi, mahi, nihi, sehi ja kaikki mahdollinen -hi!
Loppuun vielä kaunis laskeva aurinko, kuvattu Rudolfinan kannelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti