tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ikean ale

Tänään oli viimeinen päivä kun Ikeassa oli -15% Family-kortilla jo alennetuista tuotteista. Pitihän sinne lähteä katsomaan mitä kivaa löytyisi :)

Ja löytyihän sitä.. esim.
MALM Lipasto, 4 laatikkoa IKEA Erikoistilavissa laatikoissa on runsaasti säilytystilaa.Se mitä varsinaisesti lähdettiin hakemaan oli tämä Malm-sarjan lipasto. Luminan vaatteiden säilytyspaikkana on tähän asti toiminut hoitopöydän pari laatikkoa. Hoitopöytä on nykyään sellaisenaan tarpeeton, ja aivan väärän värinen (pähkinäpuu tms). Lisäksi neiti omistaa aivan suunnattoman vaatekokoelman (mummi <3), ja kaksi isoa vetolaatikkoa + muutama irtoboksi on aivan liian vähän tilaa neitosen vaatemäärälle. Malm valittiin siksi, että meillä on jo makkarissa isompi Malm minun vaatteitani varten. Meillähän on siis walk in -vaatehuone, joka on tällä hetkellä aika sekasorron vallassa. Itse vaatehuone on iso ja upea, mutta varsinaisia valmiita säilytysjärjestelmiä siellä ei ole koskaan ollut, niiden väsääminen on yksi lukuisista projekteistani :) Lisäksi vaatehuoneessa maalataan vähintään päätyseinä mustaksi, mahdolliseksi jotain muutakin.. 
Otan kuvaa sitten joskus kun sitä projektia aloitellaan. Tällä hetkellä on menossa ruokailutilan päätyseinän maalaaminen :)

Malmin kaveriksi tuli pari Ribbaa. Isomman Malmin yläpuolella on pitkä Ribba, viistokatosta johtuen tällä kertaa päädyttiin kahteen lyhyempään.
RIBBA Tauluhylly IKEA Tauluhyllyyn on helppo vaihtaa uusi kuva aina, kun siltä tuntuu.
Sohvalle ostin Stockholm -tyynyn, tällaisen mustavalkoisen. Aivan ihanan muhkea tyyny, heti teki mieli heittäytyä sen kanssa päiväunille :) !

STOCKHOLM Tyyny IKEA Kauniisti kiiltävä puuvillasametti tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Helppo pitää puhtaana. Irrotettava ja pestävä tyynynpäällinen.Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt eteiskäytävälle pientä lipastoa tms, jonka päälle voisi laskea vaikka kotiavaimet sisään tullessa. Ikeasta löytyi tarkoitukseen sopiva, Bissa-sarjan kenkäkaappi. Olisin halunnut kolmelokeroisen, mutta ne olivat kaikki loppu, ja toimitusvaikeuksien vuoksi kuulemma seuraavaksi saatavilla joskus 7.9. jälkeen. Minun kärsivällisyydellänikö pitäisi odotella sinne asti? Ei. Joten päädyin ostamaan kaksilokeroisen. Se ajaa asiansa ihan samalla tavalla, ja saa sitten jokusen kenkäparin sinne piiloon, pois pikkueteisestä viemästä lattiatilaa. Pikkueteisen maalaaminen ja uuden peilin hommaaminen sinne on yksi projekteista, joka odottaa vuoroaan :) Tällä hetkellä siellä on vaaleansiniset seinät (*hrrr*) sekä aika ysärihenkinen palapeili. Tämän hetken suunnitelman mukaan seinistä tulisi tummanharmaat ja peili saisi olla joku peruspeili joko mustilla tai valkoisilla kehyksillä. Ikeasta ei toistaiseksi löytynyt mitään siihen tarkoitukseen sopivaa, kun taas vaatehuoneeseen sopivan peilin löysin, mutta käydään hakemassa se vasta sitten, kun seinät on maalattu ja kaikki valmista peilin kiinnittämistä varten.  Eli tässä se kenkäkaappi.


BISSA Kenkäkaappi, 2 lokeroa IKEA Pitää kengät järjestyksessä ja vapauttaa lattiatilaa.
Mies on jo jonkun aikaa haaveillut valkoisesta nukkamatosta. Sellaisia tarttui Ikeasta mukaan kaksin kappaleihin. Molemmat olivat tarjouksessa, ja niistä sai molemmista tosiaan siis sen -15% vielä lisäksi. Pihi on tyytyväinen ;) Nojoo.. Mutta siis Hampen -sarjan nukkamattoja, isompi tulee makuuhuoneen lattialle ja pienempi makuuhuoneen vieressä sijaitsevan kakkosolkkarin/rokkibaarin lattialle. Meillä on yläkerrassa siis makuuhuone walk in -vaatehuoneineen, wc+suihku ja aulatila, josta tehtiin maalaamalla, tapetoimalla, sisustamalla ja kalustamalla toinen olkkari, joka toimii myös viihdeiltoina rokkibaarina ;) Molempien huoneiden lattiaa koristaa korkeanukkainen Hampen.

HAMPEN Matto, korkea nukka IKEA Tekokuitumatto on kestävä, likaa hylkivä ja helppohoitoinen.Hankintalistalla on myös pidempään ollut lattialamppu olkkariin sohvannurkkaan minulle lukuvaloksi. Ikeasta löytyi tarkoitukseen sopiva nätti valaisin, jossa on sekä ns. lattiavalaisin, että lukulamppu. Kuvasta poiketen meidän versiossa on musta runko, lamppuosat valkoiset. Sopii siis mustavalkosisustukseen täydellisesti :) Tämä on NOT-sarjaa.


NOT Lattia-/lukuvalaisin, ylös IKEA Soveltuu sekä yleis- etä lukuvaloksi. Lamput voidaan sytyttää ja sammuttaa erikseen.Pienemmän sälän osastolta tarttui mukaan esim. tämä musta kynttiläalusta

IDEAL Kynttilänalusta IKEA Pehmeät muovitassut pitävät kynttilänalustan paikoillaan ja suojaavat alla olevaa pintaa naarmuuntumiselta.

valkoisia pöytäkynttilöitä, lapsille parit koristetyynyt, kun niistä niin tykkäävät..
Ruokapöydälle ostin mustavalkoraidallisia tabletteja, sellaisia muovisia tms, jotka saa pyyhkäisemällä puhtaaksi. Näyttävät ihan pirteiltä. Itse taiteilen kaitaliinan ja tablettien välillä, vaihtelevasti käytän molempia. Tällä hetkellä kun taloudessa on taapero, joka kiskoo kaiken pöydiltä alas, on tietenkin kaitaliinat kätevämpiä. Valitettavasti en Ikean sivuilta löytänyt kuvaa tableteista :O Poisto-osastolta tarttui mukaan mustavalkoinen pieni taulu (2e) ja kaksi huonekasvia (0,5e/kpl), jotka toivon mukaan säilyvät hengissä nyt edes jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti