tiistai 28. elokuuta 2012

Siivoustiistai

Iski pieni inspiraatio raivata pelihuone kuntoon. Sehän on se yksi huone jossa kukaan ei nuku (vielä, Luna saa sen huoneen kunhan Lumina kasvaa ja vaatii oman huoneen itselleen), eli sinne sitten on dumpattu sekalaista sälää, jota muualla ei viitsi pitää. Lunan kanssa otettiin pesuämpärit mukaan ja siivottiin huone kuntoon. Lattia on pesty, pölyt pyyhitty, pelikoneet ja pelit järjestelty hyllyihin sekä muuton jäljiltä jäänyt jätesäkki tyhjennetty. Lisäksi sain vihdoin koottua mobilen, jonka anoppi osti Luminalle jokin aika sitten. Meillähän on pinnasängyt sekä ylä- että alakerrassa, alakerran sänky on päiväunia varten, ollaan liian laiskoja raahaamaan vauvaa pitkin päivää portaita ylös ja alas ;) Lumina innostui mobilestaan kunnolla, huitoi joka suuntaan, potki jaloillaan ja huuteli HÖÖ HÖÖ :D Mobile siis soittaa musiikkia, pyörii ja siinä on jotain vilkkuvaloja. Siihen saisi muistitikun kiinni, jos haluaa soittaa omavalintaista musiikkia. Melkoisia nämä nykyajan vempeleet :)

Vietettiin reissuviikonloppua; perjantaina ajettiin parhaan ystäväni luokse Ruovedelle, lapset pääsivät lehmiä ihastelemaan :) Ensimmäistä kertaa näkivät lehmiä niin läheltä ja pääsivät vielä mukaan niitä ruokkimaankin. Kaupunkilaislapsille suuri elämys :)


Kyllä sitä on kovin onnekas, kun on ystävä, jonka kanssa voi jakaa kaiken ja puhua vapaasti asioista, ei tarvitse häpeillä mitään. Jutun taso on luonnollisesti välillä melko ala-arvoista, mutta sehän tekee elämästä vain hauskaa ;) Ei kaikkea tarvitse niin vakasti ottaa.

Lapset tykästyivät maalaismaisemaan ja kieltämättä tuli itsellenikin sellainen olo, että mitä jos kuitenkin vaihtaisi vielä joskus maisemaa kokonaan... Nyt on jotenkin niin tottunut siihen, että kaikki on lähellä ja vieressä. Joka paikkaan pääsee julkisilla kulkuneuvoilla, aina on jossain valot päällä eikä koskaan ole hiljaista. Ehkä sitä sitten vanhoilla päivillä muuttaa maalle viettämään leppoisia eläkepäiviä korsi suussa pihalla makaillen ;) (tällä selkävaivaisuudella saisin maata niin kauan kunnes joku tulisi nostamaan ylös, sen verran on nuoresta asti selkä reistaillut..)
 
Ns. maalaissromanttinen sisustustyyli on itselleni hyvin mieluinen. Huokailen kaupoissa ihanien sisustustavaroiden perään, mutta meidän kotiin ei pelkkä maalaisromanttisuus sovi, huonekalut kun ovat pääasiassa Ikeasta ja se nyt ei varsinaisesti ole maalaisromanttista nähnytkään.

Lauantaina visitoitiin Särkänniemessä. Oltiin voitettu arvonnoissa mukavasti neljä ranneketta, joten säästyi iso summa rahaa :) Tykkäisin itse riekkua laitteissa mutta valitettavasti näin vanhemmiten pää menee sekaisin niin nopeasti, että hirveästi ei voi itseään vatkauttaa tai tulee päivän lounas ylös kanssavatkautujien niskaan :)
Roope tykkää myös rauhallisemmasta menosta, hänellekin tulee helposti huono olo liian rajuissa laitteissa ja jänskättääkin aika paljon. Neiti Luna Hurjapää sen sijaan juoksi laitteesta toiseen ja kirkui sitä enemmän riemusta mitä hurjempi laite oli :) Oli vähäsen jopa pettynyt, että on vielä liian lyhyt Tornadon kyytiin. Itse olen sen kerran kokenut ja kiitos kyllä riitti. Luna on kyllä hyvin rohkea ja peloton lapsi.

Angry Birds land oli ihan mukavasti tehty ja koska se on nyt suurhitti niin laitteisiin sai jonottaa jonkin aikaa, leikki- ja kiipeilypaikka jätettiin suosiolla väliin rajallisen ajan vuoksi.

Oli koko Särkänniemi muutenkin aivan täynnä ihmisiä. Ymmärrettävää sinänsä, koska oli viimeinen kesäviikonloppu jolloin oli auki sekä ilma oli aivan loistava. Mutta hyvin ärsyttävää siltä kannalta, että jäi laitteita kokematta hirveiden jonojen vuoksi. Saanko ehdottaa kävijämäärälle rajoituksia? Ei tietenkään menisi koskaan läpi, sillä tarkoitushan on tahkoa rahaa niin paljon kuin mahdollista. Tulot tulevat rannekkeista, ei sillä niin väliä ehtiikö niitä käyttää 3 vai 30 kertaa päivän aikana. Näin tavallisen kuluttajan ja kärsimättömän ihmisen näkökannalta ottaa vaan päähän seisoskella jonossa puoli tuntia, jotta voi heilua laitteessa puoli minuuttia.

Lumina oli kiltti ja reipas vauva koko reissun ajan. Jaksoi istua rattaissa ja välillä sylissä sekä ihmetellä ihmisiä ja laitteita kärsivällisesti. Kärsittiin koko porukka Lunaa lukuunottamatta jostain lievähköstä mahapöpöstä viikonlopun aikana. Lumina jätti mm. jätöksiään Oriveden ABC:n lastenhoitohuoneen lattialle, sekä Näsineulan lattialle ja kummitädin kengälle ;) Neiti oksenteli muutamaan kertaan oikein kunnolla, mutta kuumetta ei ollut. Itsekin sai juosta vessa pitkin viikonloppua ja Roope oksensi maanantaiaamuna pariin kertaan, mutta illalla oli kuitenkin treenikunnossa. Olen melko ahkerasti syöttänyt lapsille maitohappobakteereja, lieneekö niillä sitten vaikutusta tähän, että tauti oli hyvin lievä.

Sunnuntaina oli Lunan ensimmäinen jalkapalloturnaus Kaanan riveissä. Pieni mökötys iski kesken kaiken kun ei mennyt omalla joukkueella peli niin hyvin kuin Luna olisi halunnut, mutta suurena saavutuksena mainittakoon, että kahdessa pelissä neljästä Luna valittiin oman joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Voi kun mamma paisui ylpeydestä :) Kuusi tuntia vietettiin kentän laidalla, tyhjenettiin arpajaispöytää ja buffettia siinä samalla. Tätä se soccer mom -elämä sitten on ;)


Sitten päivän luomupläjäys:

löysin nämä hillot Varissuon K-kaupan hillohyllyltä ja nappasin mukaan. Maku oli ihan ok, ei niin makea kuin mihin on ei-luomujen hillojen kanssa tottunut, mutta ei se ainakaan minun mielestäni ole huono asia :) Lapset tykkäävät tuosta myslistä. Meillä ei syödä muroja oikeastaan ollenkaan. Mitään turhia sokerimuroja en suostu ostamaan eikä lapset niitä juurikaan kaipaile. Mysliä kuluu monta pakettia vuodessa kyllä.

Taas pitää hehkuttaa sitä kuinka ihanan syksyistä alkaa olemaan :) Olen kynttilöiden suurkuluttaja ja tässä parina päivänä olen niitä jo poltellut aamusta iltaan.

Sain anopilta tällaisen valtavan mariskoolin näköisen astian (oli häissäkin, jos joku muistaa), joka löysi
paikkansa lasten ruokapöydältä. Toimii kynttilöiden uima-altaana ;D
Kuva on huono, näyttää paremmalta livenä. Lapsille tosiaan ilmestyi oma ruokapöytä ruokailutilan nurkkaan sen jälkeen, kun Ikean Börje-tuolin valkoinen istuinpäällinen maalattiin punaiseksi ketsupilla..Tein nakkisoppaa edellispäivänä. Mies ja lapset ovat yhä hengissä.Loppuun vielä kuva meidän ilopilleristä katsomassa isosiskon jalkapalloturnausta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti