tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kuumekeskiarvo?

Tänään olen palellut jotenki normaalia enemmän ja olo on semitukkoinen, päätäkin särkee. Päätin tuossa hampaita pestessäni mitata kuumeen. Hyvä, etten hammastahnaani tukehtunut, kun mittari näytti 39,7. Pienen järkytyksen jälkeen kaivoin laatikosta ikivanhan elohopeamittarin, joka näytti lukemaa 37,7. Vieläkin oli skeptinen olo asian suhteen, joten pitkän etsinnän jälkeen löysin perusdigimittarin (omalta paikaltaan laatikosta..), ja se näytti 36,8. Mitä tästä nyt pitäisi päätellä? Lähinnä kai
a)  se ensimmäinen mittari on rikki, roskikseen..
b) elohopeamittari näyttää yläkanttiin, tulikohan lapsena usein "sairastettua" turhaan?
c) note to self: hanki muutama digimittari lisää

Pitääkö näiden keskiarvo nyt laskea, vai tyytyä tuohon matalimpaan lukemaan? Niin, minulla on näin keskiyön jälkeen unettomana taas aikaa pohtia kaikkea tällaista erittäin syvällistä ja hyödyllistä. Joka tapauksessa huomenna on iltavuoro edessä, eikä nyt tosiaan olisi sopiva väli sairastaa.

Oltiin miehen kanssa kaksistaan Naantalin kylpylässä viime viikonloppuna. Meillä oli sviittihotellin puolelta deluxe-huone parvekkeella. Ihanan tilava ja laadukas huone, tykkäsin. Ensi kerralla otetaan hytti kylpylän yhteydestä olevasta laivasta. Anoppi oli laittanut yllätyskoria mukaan, sieltä löytyi Blue Nun Golden edition-pullo, skumppalasit ja suklaata <3 vähän jännitti juoda kultahiutaleita, mutta kyllä juoma meni hyvin alas ;) Käytiin salilla ja kolmeen kertaan uimassa vuorokauden sisään. Hotelliaamiainen oli erinomainen, kaikenlaista hyvää oli tarjolla. Söin itseni aivan ähkyyn..
 Laitan kuvia jahka ehdin..

Ensi viikolla suunnataan koko perheen voimin Varkauteen tulevan kummipojan nimijuhliin. Majoituksen olen jo varannut, siitä lisää ensi viikolla..

Vappu lähestyy, pitäisi olla jo kevät, ja minä nukun yhä öisin villasukat jalassa. Ei tarkene ilman.. Mikä kasvihuoneilmiö?? Ei ole kovin miellyttävää palella umpijäässä vielä huhtikuun lopulla. Onko aika kullannut muistot, vai oliko silloin 80-90 -luvuilla paremmat kelit??

Vappuna on ns. lapsivapaata, meinataan miehen kanssa grillata ja oleilla, mahdollisesti pyörähtää kaupungilla, ellei sada rakeita tai jotain muuta epämiellyttävää. Vapun jälkeen vietetään isojen lasten yhteistä synttärijuhlaa, mummot ja vaarit on kutsuttu juhliin.

Lumina on toipunut vesirokosta ja on taas oma iloinen itsensä. On niin uskomattoman hyväntuulinen ja nauravainen pieni tyttö, todella huumorintajuinen ja fiksu. Vaikka ei juurikaan mitään selkeitä sanoja juttele, niin höpöttää vauvakieltä paljon ja ymmärtää mitä sanotaan. Hän osaa viedä ja tuoda pyydettyjä tavaroita, osaa näyttää missä on mitäkin ja muutenkin ymmärtää oikein sujuvasti. Valloittava pikkuneiti <3 Lisää näitä! ;)

Tähän vielä mammailuajatus loppuun...

Jos on kerran äidiksi syntynyt

Joka kerran on äidiksi syntynyt,
hän äiti on kaikkien lasten,
ja kaikkia maailman lapsia hän on painanut rintaansa vasten,
ja maailman lasten itkua hän on korvissaan alkanut kuulla,
sillä maailman lapset puhuvat hänen omien lastensa suulla.

– Anne-Mari Kaskinen -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti