keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kesä!

Tulihan se kesä tänne länsirannikollekin. Ja aikaisin tulikin. Toukokuussa oli jo monta lämmintä päivää. Tämä viikko on ensimmäinen kesälomapätkäni, toinen onkin sitten vasta elo- ja syyskuun vaihteessa. Lisäksi olen työvuoroja vaihtamalla järkännyt heinäkuun alkuun muutamia pidempiä vapaapätkiä, melkein kuin olisi loma ;)

Tämä viikko menee mökillä Ruissalossa. Tänäänkin on aivan ihana ilma. Mies on töissä, ja me ollaan taaperon kanssa päivät kaksistaan. Isommat lapset ovat tahoillaan sukulaisissa kesälomaviikkoa viettämässä. Vaikka on lapsia ikävä niin onhan tämä luksusta, etenkin kun pienin on nyt päiväunilla. Istun mökin terassilla läppäri sylissä, linnut laulaa, lämmin kesätuuli heiluttaa puiden oksia, jostain kaukaa kuuluu ääniä naapurimökkien pihoilta. Autotie on kaukana, liikenteen äänet ei kuulu tänne asti. Tykkään hiljaisuudesta ja rauhasta, ja arjen tiimellyksessä nämä hetket ovat harvinaisia.

Tammikuussa asetin tosiaan tavoitteeksi laihduttaa 10kg ennen kesää. Tuossa 1.6. vaaka näytti -11kg siitä, mitä oli tammikuun alussa. Senttejä on lähtenyt huimat määrät, eniten lantiolta. Pari päivää sitten löysin kaapista teinigoottimekon, jonka ostin joskus ajat sitten, eikä se silloin mahtunut päälle. Nyt se sujahti päälle hienosti. Sen kunniaksi lakkasin kynnet mustaksi tänään ;)

Niin se laihtuminen.. Mitään taikatemppuja en ole asian suhteen onnistunut tekemään, salitreeniä ja kävelylenkkejä vaan. Tänään kävin lähes kahden tunnin kärrylenkillä pienimmän kanssa, juoksin kaikki ylämäet, HENGÄSTYMÄTTÄ! Uskomatonta :) Ruokavalion olen onnistunut muuttamaan pysyvästi paljon parempaan suuntaan, hiilarit on vähentyneet ihan itsestään. Oikealla tiellä ollaan. Ehkä se toinen 10kg tästä vielä lähtee :) Ja siitä sitten taas eteenpäin.

Mökkielämän yksi hyvistä puolista on se, että saa ihan rauhassa treenata ulkosalla ilman, että naapurit tuijottavat ikkunoista valmiina tilaamaan valkotakkiset hakemaan.. Eilen illalla tuossa kallion päällä tein punneruksia, kyykkyjä, askelkyykkyjä, etunojapunneruksia ja venyttelin. Osaisipa joogata.. Ja jaksaisipa herätä aikaisin aamulla joogaamaan :) En vain ole aamuihminen, vaikka miten olen yrittänyt itseäni siihen opettaa. Haluaisin lähteä aamulla ennen töitä lenkille, tai sitten tosiaan vaikka joogata pihalla. Mutta en pysty siihen, en mitenkään. Sen sijaan iltaisin, kun toisia väsyttää, olen itse ns. urheiluvireessä.

Lumina on oppinut muutaman sanan lisää. Hänen sanavarastoonsa tällä hetkellä kuuluu esim.: paappa (vaippa), mamma, tittä/ihi (iskä/isi), poopu (Roope), uua (Luna), tutta (kukka), hauhau, miauu, tettä (vettä), ua-a (ruoka), oho, ma (maito),  pappa, ihhahhaa.. ja uusimpina tulokkaina on ei ja pois, joita käytetäänkin ahkerasti. Neiti on erittäin voimakastahtoinen ja seikkailumielinen pikkuinen, nämä luonteenpiirteet tulevat koko ajan enemmän ja enemmän esille.

Ensimmäinen poskihammas puhkesi esiin. Se aiheuttikin muutaman yön kitinät, mutta muutoin Lumina nukkuu ihan kohtuullisesti. Omat univaikeudet ovat entisellään.. Ilman nukahtamislääkettä on sula mahdottomuus saada unta järkevään aikaan. Öinen kuumuus ei tietenkään auta asiaa.

Käytiin Luminan kanssa tosiaan pitkällä kävelyllä tänään, päädyttiin Ruissalon kylpylään lounassalaatille. Näytti ihan kivalta pikkukylpylältä, täytyy harkita, että jos loppukesästä varaisi kylpyläviikonlopun sinne. Saattaa tosin olla jo melko täyttä tässä vaiheessa kesää, ihmiset kun varaavat kaikki paikat hyvissä ajoin. Hääpäivä on elokuun alussa, jotain pientä kivaa pitää keksiä sitä varten, ehkä kylpylöintiä.. :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti