maanantai 21. heinäkuuta 2014

Heinäkuun helteissä


  
Tänään oli neuvolakäynti, olin siellä reippaana asiakkaana tunnin etuajassa ;D Eipä se haitannut, käytiin tyttöjen kanssa puistoilemasa odotellessa ja palattiin oikeaan aikaan takaisin. Neuvolan rutiinitarkastuksissa kaikki hyvin, painon nouseminen tietysti ärsyttää, mutta minkäs sille voi. Tällä kertaa ei ainakaan tule 20kg lisäpainoa, siitä olen sentään onnistunut pitämään huolen. Uskoisin voivani karistaa nämä raskauskilot kohtuullisessa ajassa pois.. Kunhan ei nyt hirveästi enempää kertyisi :D

Maha laskeutui tyylikkäästi alaspäin viime viikolla, hengittäminen on huomattavasti helpompaa mitä aikaisemmin. Tästä johtuen sf-mittakäyrä on lähtenyt pieneen alamäkeen :) Tätikin huomautti mahan muuttuneesta muodosta ja mm. tästä syystä ennusti, että pikkuinen syntyisi ennen laskettua aikaa. Myös supistukset ja kaikenlaiset vihlonnat ja tuntemukset, sekä vauvan sijainti melko alhaalla antavat neuvolatädin mukaan viitteitä siitä, että syntyisi "pian" :) Kehotti laittamaan kaiken valmiiksi jo hyvissä ajoin ja toivotti vielä tsemppiä loppumetreille ja vähän huolestuneena toivoi, että kunpa nyt vielä muutaman viikon pysyisi sisällä. Itse suhtaudun tähän ennusteeseen hyvinkin skeptisesti, kun raskaudet menneet reippaasti yli la:n aikaisemmin, sekä kaksi käynnistystä takana. Toki toivon, näiden raskausvaivojeni, järkyttävän kuumuuden ja pian alkavan AMK:n syyslukukauden vuoksi, että lapsonen päättäisi tulla hivenen aikaisemmin pihalle kuin syyskuun loppupuolella vasta. Katsotaan ja odotellaan... Tänään rv 32+4.

Raahauduin tänään kävelylenkille! Vakaana yrityksenä on nyt lyllertää mahdollisimman pitkät lenkit (lähes) päivittäin raskauden loppuun asti. En kestä enää päivääkään ilman jotain liikuntaa. Muutaman viikon päästä aukeaa vakkarisalini ja todellakin aion mennä huitomaan vapailla painoilla! Liitoskivut ei todellakaan liikkumisesta tykkää, mutta samapa tuo. Kävelylenkin jälkeen en ole enää kyennyt nostamaan tai liikuttamaan jalkojani ilman miehen apua :D

Muutaman sisustuselementin (käyttötavaran) olen aikani kuluksi hankkinut. Keittiössä oli leipäkorina täysin sinne sopimaton punainen kori. Se oli jouluinen lahjakori, joka jotenkin jämähti keittiön leipäkoriksi. Ja punainen ei sovi meidän kodin värimaailmaan :) Joten sain vihdoin aikaiseksi hankkia paremman vaihtoehdon tilalle.

Näytetään IMG_20140716_111342.jpg 
Stelton leipäkori
 Tilasin RoyalDesignista Steltonin mustan leipäkorin. Aivan ihana!
"Materiaali: 100% Sertifioitua ekologista Duck- puuvillaa. Korit on varustettu magneeteilla niin, että ne voidaan sulkea ja käyttää leivän säilytykseen. Voidaan myös taittaa ja käyttää perinteisenä leipäkorina, eri kokoja." (Lainaus RoyalDesign.fi)

Toinen asia, mikä on jo pidemmän aikaa häirinnyt on taaperon lelukasat, jotka toistaiseksi vielä sijaitsevat olohuoneessa, kunnes saadaan vierashuone remontoitua isomman tytön huoneeksi, ja taapero saa sitten pikkutyttöhuoneen käyttöönsä :) Inhoan perus muovilaatikoita lelulaatikoina (kotonani, muiden kotona ei häiritse) ja vihdoin löysin sopivan ratkaisun asiaan. Tadaa, pyykkikorit! :D


Näytetään IMG_20140716_111259.jpg
House Doctor, Stripes


Tässä ei toki ole kaikki lelut, niitä on kertynyt aivan älytön määrä ja seuraava pienokainen saa samat lelut leikittäväkseen, joten vielä eivät lähde kierrätykseen. Mutta siis säilytysratkaisuni on House Doctorin Stripes -pyykkikorit, jotka ovat siis pussimaisia, eikä varsinaisia kovia koreja. Oikein tilavat ja somat, isot pussukat nielevät runsaasti leluja. Tarkoituksena on hankkia myös vauvan leluille vastaava kori.


Yksi välttämätön hankinta oli uusi saunakiulu, vanha hajosi. Kauppareissulla mukaan tarttui Rento Pisara, värinä turve.http://umami.fi/wp-content/uploads/Rento_Pisara_v%C3%A4rit_0414.jpg


Pisara on valmistettu luonnonkuitukomposiitista.

"100 % suomalainen
Pisara-tuotteiden valmistukseen käytetty UPM Formi biokomposiitti on kotimainen tuote, johon kuituaines tulee suomalaiselta sellutehtaalta. Saunakiulut ja kauhat sekä niiden pakkaukset valmistetaan Suomessa. Pisara syntyi muotoilutoimisto Reaktorissa, muotoilijoina Eija Leinonen ja Tuomo Väänänen. Rentosaunan koko tiimi toimii Tampereella.
Ekologinen
Biokomposiitissa uusiutuva raaka-aine korvaa uusiutumattoman, ts. sellukuidun käyttö osana materiaalia vähentää öljypohjaisten muovien käyttötarvetta. Elinkaarensa lopussa materiaali on kierrätettävissä tai poltettavissa energiaksi." (Lainaus umami.fi)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti