perjantai 4. heinäkuuta 2014

30+1
Nyt on vihdoin saavutettu se "kolmenkympin raja", eli tästä eteenpäin voi puhua loppuuraskaudesta :) no joo, onhan tässä vielä jäljellä 10 viikkoa laskettuun aikaan, ja minun synnytyshistoriallani 11-12 viikkoa synnytykseen, mutta loppusuora häämöttää. Onneksi. Aika on mennyt todella nopeasti, paljon nopeammin kuin kolmessa edellisessä raskaudessa. Hyvä niin. Olotila on suhteellisen tukala. Mutta kun pitää itsensä kiireisenä niin päivien kulumista ei huomaakaan :)

Mies on ollut tämän viikon lomalla ja samoin taaperon kahden kuukauden kesäloma päiväkodista alkoi. Vähän jännittää miten sitä pärjää näiden kipeiden lonkkien ja valtavan mahan kanssa vilkkaan taaperon kanssa päivät, mutta eiköhän me selvitä :)

Miehen lyhyt lomapätkä aloitettiin yhden yön reissulla Ruissalon kylpylään, mentiin ihan kahdestaan. Tarkoitus oli vain löhötä ja rentoutua pitkän työrupeaman päätteeksi. Otettiin tavoista poiketen ihan vain perushuone, jonka kylläkin pyysin kylpyammeellisena :) On niin luksusta päästä löhöämään kuumaan veteen vaahtokuplien keskelle. Lisäksi sattui vielä merinäköalallinen huone. Uitiin, syötiin hotellin ravintolassa jättisuuret annokset ja löhöttiin vaan. Reissu oli niin rentouttava, että seuraavana päivänä piti kotona nukkua vielä kolmen tunnin päikkärit ;) Kivaa oli <3Näytetään 20140627_183258.jpg                      


 Näytetään 20140627_205612.jpg 

Näytetään 20140627_210245.jpg


https://gm1.ggpht.com/eliRAAqz3Gt2TQU37GtWim8RGhXkg9mEoJgB_2yKbEocL_m6p5KnCmQ01CLNTw-q2SJxXaGQxtqgGANOoy6MZ3tCOt4V9BKtgX5yTKFDi0ZECExK3xUgEQfwWl9q2NgRyd9L-WPgmAKjy9UzldZRh2NR9IE3blvmaPG0YPWbAkQtHrszq9j6rs4JnUyQnGMcD_Ta4OPT5NfzNkq0KgpOPaDoIMaXwbbcfbvmCxSgXMdgpjEgvl38ReNe0CECVYvJn7KLMa91ALFlJRsKJJBBGc2EmuICf--pP1uXgmIIaMo1of0QbjryTHNVcpocG_U1Hb8J1hYjUG-cZgR2U6T8YvH5XQMhEjAToOKzylsl7yxNs4rmVnz_mhJzWJAW5ssIo4xlkgsFXs_dSPlLgD708mJlxG8CEFlWdk6YeUACFQLZiq0sU3mqsixyThBBWHVGAX-QitwYqFfjWhIYvy2wLAyOk3CFORR_wIsmATJXgY9YWOmliov4fo5ghKg28A2DXssmhPwYfFSMk4cz7KrZ0Xf6_n-IgQyvvxSH1LKCiHUIsmuzvlNdge7PMDn3sLRITVj-lAiIJukv=w1332-h537-l75 

Kylpylä on mukavan pieni ja kompakti, oikein sopiva tuollaiseen yhden yön lomailuun :) Hintakin on edullisempi kuin suuremmissa kylpylöissä, palvelu oli oikein mainiota ja ruoka hyvää.

Käväisin muutama päivä sitten äitiyspolilla kontrollikäynnillä. Ja jipii, istukka oli siirtynyt pois kohdunsuulta, ei ollut siellä lähelläkään. Tosin olen niin skeptinen, että aloin miettimään, että kumpi lääkäreistä katsoi väärin, istukan kohdunsuun päällä nähnyt, vai tämä joka väitti, ettei ole siellä päinkään. Eihän takaseinäistukat juurikaan siirry minnekään, vaikka kohtu kasvaakin? No, näillä mennään. Katsotaan, jos elokuussa kävisi vielä paikallisella yksityislääkärillä näytillä. Kävin hänellä alkuraskaudessakin ja olen hyvin vakuuttunut ammattitaidosta. Supistukset ovat toistaiseksi olleet melko tehottomia, vain pehmentäneet paikkoja. Pikkukaveri on perätilassa, tässä on nyt pari päivää liikkeet tuntuneet niin, että epäilen kaverin kääntyneen poikittain. Tosin nyt taas illalla tulee potkut suoraan alas. Rt-asennossa ei ole mielestäni toukokuun jälkeen enää ollut. Katsellaan, onhan tässä aikaa kääntyä. Painoarvio oli jo 1,6kg, joten pienellä laskutoimituksella voi päätellä, että tällä vauhdilla päästään sinne neljän kilon tuntumaan taas :)

Ärsyttää tämä fyysinen saamattomuus välillä. Mieli ja kroppa huutaa salille, mutta jo pelkkä pieni kävelylenkki on lonkkakipujen ja SI-nivelvaivojen takia aivan yhtä tuskaa, kaikenlainen nostelu ja rehkiminen tuottaa reippaat supistukset ja muutenkin olo on ihan tuskainen. Ottaa päähän. Sitä paitsi vakisalini on kesäkauden kiinni. Bläh. Olen tässä muutaman päivän katsellut käsipainojani "sillä silmällä", jospa kuitenkin alkaisi niitä heiluttelemaan ja katsoisi mitä kroppa siitä tykkää. Vauva siis on aktiivinen ja voi hyvin, äiti on ihan tuskissaan.
 
Sairaslomalla on aikaa siivota ja sisustaa. Tosin siivoaminen etenee hitaasti, kun kroppa huutaa hoosiannaa moppailun jälkeen, eikä imurointikaan ole enää ihan yksinkertaista. Mutta olen tässä pesärakennusviettini vallassa ryhtynyt tyhjentelemään kaappeja ja varastoja, UFFille on mennyt tavaraa ja lisäksi FB-kirppikset ja tori.fi ovat ahkerassa käytössä. Käsittämätöntä miten ihmiselle kertyy tavaraa... ja lapsilla on jäänyt vaatetta pieneksi vaikka kuinka paljon, niitäkin kierrätän eteenpäin. Olen alkanut haaveilla tietynlaisesta minimalismista.... vähemmän tavaraa, enemmän tilaa, vähemmän siivottavaa. :)

Ja siitä pääseekin sitten mukavasti viimeisimpiin hankintoihin :D Ikeassa on tullut lyllerrettyä muutamaan otteeseen kuukauden sisään, mitään suuria hankintoja en ole tehnyt, mutta jotain pientä kuitenkin :)

Kuten nämä:

yllättävän lämpöinen torkkupeitto, koristetyyny ja maailman söpöimmät murokulhot, joita olen hamstarannut jo 6 kpl kaappiin, ja varmaan seuraavalla käynnillä pitää ottaa pari lisää..

Näytetään eivor-huopa__0131072_PE285539_S4.jpeg

Näytetään navviva-tyyny__0244105_PE383340_S4.jpeg SKÄCK Tarjoilukulho IKEA  

Sekä Tigerilta tarttui mukaan söpö purnukka keittiöön :)
Näytetään 20140613_174628.jpg   

Ja Kodin Ykkösestä Anno-sarjan patalappu :) Annolta löytyy muuten monenlaista käyttökelpoista arkitavaraaNäytetään Anno-Patalappu_Nami-6272421_malli.jpg

Lisäksi shoppailin vähän kalliimman ostoksen, tilasin vihdoin itselleni sen äärimmäisen ihanan String Pocket-hyllyn, valkoisena toki :) Vielä ei ole päässyt seinälle asti, koska ei ihan tarkalleen tiedetä missä tuleva sijoitusseinä sijaitsee ;)

 

On se niin nätti. Ja ilmava ja kevyt, ei mitenkään "raskas" ja käteväkin on, kun pystyy hylly-yksiköistä tekemään minkälaisia tahansa komboja. Itsekin haaveilen useammasta tällaisesta seinällä.. pikkuhiljaa :)

Säästähn voi aina valittaa. Tavallaan en kyllä halua valittaa, sillä nämä sateiset ja viileähköt kelit ovat tällaiselle möhömahalle paljon inhimillisemmät kuin hirveät helteet. Liian kuumasta ja painostavasta ilmasta tulee migreeni, hyh. Aivan ihania rankkasateita on nyt ollut. Viime yönä puolen yön aikaan istuskeltiin terassilla peiton alla ihailemassa rankkasadetta :) Ihana hengittää sateen raikastamaa ilmaa. Kesä on mukavaa aikaa, mutta liika kuumus ei ole minun juttuni. Pikkuneiti on viettänyt lähes koko kesäkuun välikausihaalarissa. Muutaman kerran on tarvittu myös pipoa ja villatumppuja!
Tänään sai pukea jo kesämekon päälle :)Näytetään 20140625_165039.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti