torstai 2. tammikuuta 2014

2014

Siinä se on. Uusi vuosiluku. Uudet haasteet. Uuden vuoden lupauksena päivittää blogia ahkerammin, blogi jäi viime syksyn ja loppuvuoden kiireiden jalkoihin. Tänä vuonna priorisoidaan paremmmin.

Mutta jospa ensin kertailen joulukuun tapahtumia.. Piti tehdä jouluostokset ajoissa ja kiertää sukulaiset läpi ennen aattoa. Eityisesti viikonloppu ennen joulua piti olla the viikonloppu, jolloin hoidetaan asiat kuntoon ja keskitytään sen jälkeen joulun viettoon. Sen sijaan oltiin mahataudissa. Jouduin pe-la yönä lähtemään töistä kotiin kesken yövuoron, kun posliini alkoi kutsumaan liian tehokkaasti. Lauantaina samainen tauti iski mieheen, vielä kesken kauppareissun. Isommat lapset olivat isiviikonloppua viettämässä, anoppi haki pienimmän yökylään, jotta saatiin raatoilla oikein urakalla. Jotenkin tuo mahatauti vei kaikki voimat, ei minusta ollut lasta hoitamaan, kun en päässyt sängystä ylös. Jotenkin sen kai piti mennä näin; vuosi alkoi mahataudilla ja päättyi siihen.

No, kun tästä selvittiin ja laskettin sen varaan, että maanantaina ehtii edes ruokaostokset tekemään rauhassa niin tadaa.. Vesivahinko! Yläkerran wc/suihkuhuoneen poistoputki, joka kulkee eteiskäytävän kaapiston yläpuolella, päätti sitten joulun kunniaksi irrota. Oli jo viikonlopun aikana pikkuhiljaa siirtynyt pois paikoiltaan ja maanantaina ennen jouluaattoa rysähti lopullisesti irti. Merry Christmas!  Pieni kiire tuli hoitaa asiaa eteenpäin tulevien pyhien takia. Putkimies saatiin nopeasti asettamaan putki asianmukaisesti takaisin paikoilleen ja Ramirentista haettiin kuivaaja. Tänään vihdoin remppamies tuli repimään lattian auki ja kastuneen seinälevyn pois. Nyt lattiaa kuivattaa kaksi kuivauslevyä. Ensi viikolla kosteusmitataan uudestaan. Pitäisi lähteä uutta lattiamateriaalia katsomaan. Parketti meni kastuneesta kohdasta pilalle, mutta onneksi se oli nurkkaus, joten siihen saa nätisti esim. laatalla tehtyä mukavan alueen, johon ei enää laiteta uutta kaapistoa vaan tarkoitus on jättää alue avonaiseksi ja hommata lipasto siihen lasten pipoja ja hanskoja varten.

Jouluaatto meni mukavasti. Saunottiin, syötiin ja avattiin lahjat kotona, ja illaksi mentiin vielä anoppilaan syömään lisää ja saatiin lisää lahjoja :) Minuakin pukki muisti monella kivalla asialla. Sain mm. uuden Nemi-albumin, Victoria Francesin taidekirjan, TuplaKuplan (kokoa M, ollut suuri haaveeni jo pitkään!), Pino-kynttilänjalkoja, Vitriinin, uuden Kivi-tuikun kokoelmaan, Teema-astioita, leffoja, Ed Hardy-tuoksun, suihkugeelejä, suklaata, leffalippuja ja monenlaista muuta :) Olin ollut todella kiltti.
https://www.iittala.com/Home-interior/Vitriini-Box-60-x-60-mmEi kommentteja:

Lähetä kommentti