lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vauvantuoksua

Vihdoin eletään ihanaa vauva-arkea. Rakas prinsessamme syntyi 1.3. klo 11:06 raskausviikolla 41+2. Kirjoitan synnytyskertomuksen jossain vaiheessa. Kaikki meni hienosti ja helpommin kuin ajattelin.
Vauva-arki on lähtenyt hyvin käyntiin, neiti on erittäin helppo tapaus, ainakin vielä. Ikää on 17 päivää vasta, joten nukkuu suurimman osan ajasta. Masuvaivaa on ollut jonkun verran, mutta kun ostin apteekista Disflatylia ja Rela-tippoja niin nekin vaivat helpottivat.

Painoa neitosella oli syntyessään 4210g, joten ei ollut ihan pienimmästä päästä. Siitä huolimatta ponnistusvaihe kesti vain 11 minuuttia, joka siinä vaiheessa tuntui kyllä ikuisuudelta. Ponnistin vaavin ulos pienessä paniikinomaisessa fiiliksessä, koska tuntui, etten millään saa päätä ulos, mutta kyllä se menikin lopulta melko helposti. Pituutta tytöllä oli syntyessä 52cm, eli oli samanmittainen kuin sisaruksensa. En vieläkään voi lakata ihmettelemästä miten olen saanut sisälläni kasvatettua noin ihanan tapauksen, ja miten ihmeessä sain tuollaisen pötkylän synnytettyä. Kyllä naisen kroppa on ihmeellinen asia.

Nämä ensimmäiset pari viikkoa on mennyt nopeasti, viime maanantain neuvolakäynnillä tytöllä oli painoa 4390g, joten kasvaa huimaa vauhtia. Seuraavana torstaina on sitten ensimmäinen varsinainen lastenneuvolakäynti, odotan mielenkiinnolla tytön mittoja. On todella jäntevä ja tarkkailee ympäristöään silmät suurina. Seuraa katseellaan tarkasti ja rauhoittuu kun hänelle jutellaan. Aivan ihana ja valloittava pikkuinen. Isosisarukset ovat myös aivan myytyjä. Molemmat ovat ihania isosisaruksia ja auttavat vauvan hoitamisessa hienosti.

Tänään vietetään pikkuneidin kanssa iltaa kaksistaan, isommilla lapsilla on isiviikonloppu ja mies lähti Tampereelle kavereiden kanssa vähän tuulettumaan. Siitä hyvästä sain uuden Twilight-leffan blu-rayna ja lipun Saaristo Open -festareille :D Saaristo Open olisi kesäkuun alussa, yksi suosikkibändeistäni, Within Temptation, esiintyy siellä tänä vuonna, siksi haluaisin päästä festareille. Lisäksi ne ovat aivan tässä lähellä, joten ei tarvitse lähteä kauas kotoa vaan pääsee nopeasti takaisin vauvan luokse. Jos ylipäätään maltan lähteä muutamaksi tunniksi pois..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti