maanantai 12. toukokuuta 2014

Kuulumisia, raskautta, sairastupaa

Raskaus etenee huimalla vauhdilla. Rakenneultrassa oli kaikki hyvin ja sukupuoli oli sitä, mitä olin olettanutkin ;) Paljastetaan se jossain vaiheessa sitten... Jännä ajatella, että meillä on kohta täällä neljä lasta! Sehän täyttää jo suurperhekriteeritkin. Toisaalta jotenkin se tuntuu vähemmältä, kun noi koululaiset on jo isoja, eikä enää sillä tavalla pestäviä, puunattavia, syötettäviä, vaipatetettavia pikkulapsia, vaikkei äidin hoivan tarve ikinä lapselta katoakaan. Liityin muutamaan Suurperhe-keskusteluun siellä sun täällä orintoituakseni ajatukseen, että tosiaan tämä lauma näyttää valtavalta ulkopuolisten silmin :D Melko nuorena jo aloin haaveilemaan omista lapsista, ja mielessä on aina siintänyt ajatus isosta perheestä. Nyt se haave on jo toteutumaisillaan.. Näin äitienpäivän jälkeen ei voi muuta sanoa ja ajatella kuin sen, että valtavan onnellinen ja kiitollinen olen ihan jokaisesta lapsosestani yhtä lailla. Ei se suuri lasten määrä ole tavoitteenani, vaan kumuloituva onnellisuus ja ilo, mitä jokainen lapsi omalla tavallaan tähän perheeseen tuo, sekä vanhemmille että sisaruksille. Jokainen saa olla omanlaisensa yksilö ja kasvaa omaan suuntaansa, omia ajatuksia ja näkemyksiä koitan olla tyrkyttämättä muuta kuin hyvien tapojen ja toisten kunnioittamisen muodossa, ehkä vähän turhan ylenpalttisessa siivousintoudessa ja koulutuksen tärkeydessä. Isommat saavat aika pitkälti päättää vaatetuksensa ja muun omaisuutensa ihan omien mieltymystensä mukaan.

Nyt eksyttiin aiheesta vähän pidemmälle. Eli tänään on rv 22+4, kaikki ok. Neuvolassa kävin viime viikolla, painoa tullut hitusen (kiitos sen, kun juhlittiin isompien synttäreitä ja vap punakin piti mässätä, itsekuri hoi!), muutoin kaikki mitattavat asiat mallillaan, RR on edelleen oma matalahko itsensä, taisi jotain 117/70 olla, minullahan tuo systolinen voi tipahtaa esim. 90 hujakoille, ihan normia. Sf-mitta on keskikäyrällä, siellä saisi pysyäkin kiitos vaan, edellinen lapsonen painoi sen 4210g syntyessään, veikkaan tämän menevän samoihin, vaikka pienemmänkin ulos puskeminen riittäisi ;) Sokerirasitus ja PVK sekä seuraava neuvola ovat tuossa kesäkuun alkupuolella, kun on lomaviikko niin on aikaa hoitaa näitä raskausasioita D

Ja sitten kodin tuunaamiseen.. Eli tuossa ennen vappua mies maalasi  alakerran eteiskäytävän. Ja se on muuten pitkä käytävä.. Ajan saatossa ikävän harmantuneiksi muuttuneet, kerran valkoiset seinäpinnat saivat päälleen uuden, raikkaanvalkoisen maalin. Sävyero on ihan selkeä, käytävä on nyt valoisampi ja kun siinä samalla vaihdettiin puunväriset listat valkoisiin, niin jopa tilan tuntu on hieman kasvanut ja käytävä on nyt päivitetty pois sieltä 70-luvulta tähän päivään. Myös pikkuneidin seinään taiteilema hieno taideteos jäi nyt maalikerroksen alle. Olen mielettömän tyytyväinen lopputulokseen!

Tämä raskaus selvästi herättää jotain pesänrakennusviettiä, sillä kaikenlaista siivouspiiperrystä pitäisi tehdä koko ajan. Eilen piti pestä makkarin lattia myöhään illalla ja samalla viimeistellä Luminan vaatelipaston siivous. Neidillä on jonkun verran jäänyt vaatetta pieneksi ja mummi on ahkerasti päivittänyt kesävaatevarastoa, niin niitä olen pessyt ja viikannut odottamaan, että koskahan ne hellekelit alkaa. Osa vaatteista menee säästöön ja osa kiertoon kummitytölle :) Meillä on niin valtavasti lastenvaatteita, että vaikka miten haluaisi niin kaikkea ei vaan voi säilyttää. Kaivoin jo varastosta muutaman laatikon vauvanvaatetta odottamaan, pesin ja lajittelin niitäkin. Uusiakin on tullut hommattia ihan kiitettävästi. Pitäisi saada lipasto pikkukaverin vaatteille. Makuuhuoneessa menee järjestys muutenkin hieman uusiksi, kun sekaan pitäisi mahduttaa vielä yksi sänky ja lipasto :) Onneksi on tilaa..

Pienimmäinen on kolmatta päivää kuumeessa. Lauantaina nousi sinne 38 pintaan, oli illan ihan ok, eilen oli jo lukemat 39,6 korkeimmillaan ja yöksi sai taas lääkityksellä laskuun, viideltä aamulla kuului sängystä surkealla
äänellä "lääkettääääää", lukema oli kivunnut 38,9 tuntumaan. Nyt tässä seuraillaan mihin tilanne kehittyy. Piti loman jälkeen palata töihin tänään, mutta tämä ja huominen päivä menee pikkupotilaan kanssa kotosalla.

Mökkikausi tuli avattua tuossa viikonloppuna, vietettiin miehen ja pienimmän kanssa la-su yö mökillä ja katsottiin Euroviisut. Isommilla oli isiviikonloppu. Koko talven haaveilin mökille pääsystä, oli ihana yöllä haistella mereltä ja metsältä tuoksuvaa ilmaa ja kuunnella luonnon ääniä ja hiljaisuutta.

Tytöllä alkaa päiväuniaika lähestyä, joten itse tartun taas Tolu-pulloon (ehdoton suosikkiaineeni, en oikeastaan juuri muuta käytäkään!) ja rättiin ja viimeistelen makuuhuoneen siivouksen :)






Ihanaa, kun ihan kodin lähellä on metsäpolku, jonne pääsee lenkkeilemään :)

Tässä näkyy selkeästi maalin sävyero verrattuna tuohon vanhaan, jo harmaantuneeseen väriin

Ennen...

ja jälkeen! maali vielä märkää, siksi raidallisuus. Huikea ero :) Piakkoin saa sitten vaihtua nuo haitariovet valkoisiin... Bauhausista sellaisia jo vähän alustavasti katseltiin.. ja yllätäen supervalkoisen seinän rinnalla myös nuo normiovet vaikuttavat kellastuneen yllättäen, että eiköhän nekin lähde jossain vaiheessa vaihtoon.


Sain btw anopilta synttärilahjaksi tämän meikkisetin, eipä ole pitkään aikaan meikkaaminen ollut näin miellyttävää :) Vanhat paletit saa loppusijoittaa roskikseen.

Mökillä oli valkovuokkoja <3

Pieni mökkeilijä <3 Tuli on ihmeellinen asia.

Mamma ja potilas

Ei ole mukavia lukemia :/

Joitain PO.Pin kesäihanuuksia :) Polarn O. Pyret on ehdottomasti yksi lempparikaupoistani, vaatteet on nättejä, kestäviä (myös kuivausrumpuun käyviä!), kivasti värikkäitä ja vaatteissa on paljon unisex-malleja, voi kierrättää eri sukupuolten kesken

torstai 1. toukokuuta 2014

Pääsiäisviikonloppu

Näin vapun kunniaksi voisi viimein kirjoittaa pääsiäispäivityksen ;)
Eli silloin perjantaina lähdimme ajelemaan kohti Tamperetta ja Scandic Rosendahl -hotellia, josta olin varannut meidän porukalle perhehuoneen kahdeksi yöksi. Olin varautunut semiahtaaseen tilaan, mutta perillä meidät yllätti noin 50 neliön kokoinen kahden huoneen kätevä yhdistelmä. Heti hotelliin tullessa sain ystävällistä, sujuvaa palvelua, huoneet olivat siistejä ja hotellista löytyi myös mukava allasosasto, josta lapset tykkäsivät kovasti. Hotellin sisääntuloaulasta löytyi myös pieni leikkihuone lapsille.
















Seuraavana aamuna käytiin uimassa, siitä sitten herkullisen hotelliaamiaisen kimppuun ja lopulta auto kohti Ideaparkia. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa Funparkiin, joka olikin meidän lapsille oikein mieluinen kokemus :) joka ikäluokalle löytyy tekemistä ja jopa vähän aikuisillekin. Seuraksi saatiin ihanan ystävän perhe Ruovedeltä <3 Ideapark itsessään jäi kiertämättä, iski tungosahdistus ja samat kaupat löytyy kyllä muualtakin. 


















Lasten toiveesta käytiin illalla Raxissa syömässä ja samalla nähtiin yksi äidin ystävä ohimennen :) Sunnuntaina oli aikainen herätys, jotta ehti uimaan ja syömään rauhassa ennen huoneen luovuttamista. Koska hotelli sijaitsee Pyynikin näkötornin vieressä käytiin siinä ohimennen kahvilla ja munkilla. Ylös torniin ei tällä kertaa lähdettu kiipeämään. Kahvitauon jälkeen otettiin kurssi kohti Raumaa, käytiin pikaisesti papan luona ruokkimassa lapset ja siitä edettiin vielä Olkiluodon ydinvoimalan vierailukeskukseen opiskelemaan sähkön tuotantoa :) Vierailukeskus on auki joka päivä, ihan käymisen arvoinen paikka jos niille kulmille eksyy.