torstai 20. maaliskuuta 2014

15+1

Raskaudessa ollaan nyt päästy alkuvaiheen yli, kohti tätä seesteistä (??) keskiraskautta. Alku oli kertakaikkisen kamalaa kieltämättä, mutta tuossa rv 14 tullessa täyteen loppui pahoinvointi kuin seinään. Huonovointisuutta ja ällötystä on edelleenkin ajoittain, mutta oksentaa ei ole tarvinnut enää viikkoon. Väsymyskin on talttunut, energiaa on huomattavasti enemmän mitä ennen. Toki kyllähän on väsyneempi kuin ilman salamatkustajaa, mutta enää ei tarvitse vääntää itkua kun ei jaksaisi nousta sohvalta vessaan. Olin kolme viikkoa sairaslomalla väsymyksen ja pahoinvoinnin takia, ja eipä olisi voinut parempaan saumaan osua. Sain levättyä ihan mukavasti ja kerättyä voimia. Siinä sivussa sai opintojakin taas vähän eteenpäin.

Tosiaan, aloitin tammikuussa terveydenhoitajaopinnot, ensimmäinen puoli vuotta opinnoista tuli tehty avoimen ammattikorkean kautta, joten aloitin suoraan toiselta lukukaudelta vanhan tutun ryhmän kanssa. Olen onnekkaasti saanut itselleni huippuhyvän luokan, todella mukavia nuoria ihmisiä kaikki. Ovat siis kätilöryhmä, kun terkkarit aloittavat keväisin ja kätilöt syksyisin Turun Ammattikorkeassa, ja itse tein syksyllä sen avoimen AMK:n kokonaisuuden juuri tämän aloittaneen kätilöryhmän kanssa. Ei voi muuta sanoa, kuin aivan huipputyyppejä kaikki :) Tämäkin "vanha täti" sopeutuu joukkoon hyvin ;) Itsekin haaveilen kyllä kätilön työstä, saa nyt nähdä minne elämä kuljettaa. Pääasia on, että opinnot etenee ja valmistuminen toiseen terveydenhuollon ammattiin on edessä jokusen vuoden kuluttua. Se tarkoittaa sitten erinäisiä muutoksia, jotka kyllä viime aikojen kokemusten mukaan ovat enemmän kuin tervetulleita.

Viime viikonloppuna oli lapset pois kotoa ja napattiin miehen kanssa Scandic Juliasta saunallinen Superior extra-huone. Nähtiin kavereita ja tulihan siinä sitten myös piipahdettua Apollossa. Hyvä ystäväni hommasi meidät vipin puolelle sisään ja ilmaista juomaakin oli yllin kyllin tarjolla. Vähän haikeana katselin toisten juhlimista, mutta kyllä sitä vielä ehtii itsekin :D Rakastan hotelleja <3 Jos pankkitili antaisi myöden, niin viettäisin osan kuukaudesta hotellissa asuen. En tiedä mikä niissä viehättää, ehkä se kun ei tarvitse itse tehdä mitään... Liityin loppuvuodesta 2013 Scandicin kanta-asiakkaaksi, joten nyt metsästetään sitten pisteitä palkintoöitä varten ;) Scandic Julia on siisti hotelli hyvällä paikalla Turun keskustassa, jos on valmis maksamaan vähän enemmän niin saa luksusta. Lapsille on oma leikkipaikka, aamiainen oli aivan taivaallinen ja henkilökunta on ystävällistä.

Odotus menee tällä hetkellä siis oikein mukavasti, tunnen jo ihan pikkiriikkisiä, hentoja potkuja ja ikään kuin välillä jotain möyrintää alavatsalla olisi. Sukupuolesta olen ollut melko varma jo ihan alusta asti, ja työpaikan ultraäänilaitteella kun olen itse ja työkavereiden kanssa vauvaa tutkiskellut, niin melko selkeästi näkyy jo tässä vaiheessa mitä merkkiä sieltä on tulossa ;) Mutta rakenneultra ammattilaisen tekemänähän sen sitten vahvistaa viitisen viikon päästä.

Alkuraskauden aikana olin niin raato ja pahoinvoiva, ettei päässyt edes salille käymään. Tai olisihan sinne voinut mennä, mutta kun hädin tuskin jaksoin kotona imuroida, niin en olisi saanut rautaa nousemaan ollenkaan. Nyt kun vointi on kohentunut on taas päässyt salille ja mielikin virkistyy. Väkisin on turha itseään pakottaa liikkumaan, alkuraskauden väsymystä ei ymmärrä jos sitä ei ole kokenut. Se vie kaiken energian ja kyvyn tehdä mitään muuta kuin aivan pakolliset asiat.

Vauva hengailee kädet niskan takana :)

Taaperoiseni <3

Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia

Ruokaa ;D

Vauva kurkistelee käsi otsalla :)