maanantai 24. syyskuuta 2012

Vauvantuoksua

Kävin ystäväni vastasyntynyttä vauvaa katsomassa, tai no, lauantaina jo syntyi, mutta aivan uunituore on vielä :) Voi että ne pienet on sitten niin ihania! Pelkäsin, että iskee sellainen vauvakuume, että on joko hankittava siveysvyö tai asumusero, että pystyy pitämään itsensä kurissa, mutta hämmästyttävää kyllä kävelin sairaalasta ulos ihan samalla fiiliseksellä kuin sinne meninkin; ehkä vielä joskus.

Vauvaa ihanampaa asiaa ei olekaan, mutta nyt on aika nauttia niistä muistakin hyvistä jutuista sekä tietysti vauvasta, joka jo lähentelee seitsemää kuukautta. On monenlaista tapahtumaa, pippaloa, matkaa tulossa, jotka haluaisin kokea ilman vauvamahaa. Lisäksi tämä laihdutuskuuri (?) jumittaisi siihen, että raskautuisin taas. Mutta on ne tuoreet kääryleet vaan niin suloisia..

Päivän liikunta jäi 1h15min vaunulenkkiin tältä päivältä, ei kertakaikkiaan taas ehtinyt/viitsinyt muuta. Onneksi sentään tuo tuli tehtyä. Ruokapuoleen olen suhteellisen tyytyväinen, iltapalarahka oli erinomainen (rahkaa hedelmäsalaatilla, pähkinöillä ja viinirypäleillä) ja vielä olisi pikkiriikkinen nälkä, mutta saa olla ja odottaa aamupuuroa :)

Sturm und Drangin uusi levy kolahti postilaatikkoon tänään. Olen iloisesti yllättynyt, levyllä ei ole yhtään huonoa biisiä, vaan tykkään jokaisesta. Pojat kuulostavat ammattimaisemmilta ja on selvästi aikuisempi ote musiikissa.

Loppuun tavoite, tähän pyrin :D



sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sunnuntai

Vauva nukkui viime yönä normaalisti, eli yhdellä yösyötöllä mentiin! Itsekin olen siis nukkunut jokusen tunnin, mikä ei kyllä aamuväsymyksessä mitenkään erottunut, aivan yhtä död olin kuin yleensäkin aamuisin. Univelkaa on kertynyt vuosien edestä, ei sitä yhdellä nukutulla yöllä paikata, mutta hyvä näin :) Vauva on ollut oikein hyväntuulinen tänään, selvästi parempi olotila hälläkin kun on saanut nukuttua.

Salille vei tieni puolen päivän jälkeen, 50 minuutin treeni tuli tehtyä. Lisäsin jalkaprässiin 10kg painoa lisää. Menisi enemmänkin, mutta edetään nyt rauhallisesti. Rintalaitteessa huomasin, että voima on kasvanut, ennen sai naama irvessä vääntää 20kg:a, nyt se meni niin kevyesti, että piti kahdesti tarkistaa onko siellä varmasti niin paljon painoja. Eli 25kg:lla jatketaan :)

Kaikki tämä hieno treenaus tuhottiin sitten Rossossa myöhemmin iltapäivällä ;) Tilasin pizzan ruispohjalla ja täytteinä vuohenjuusto, pinjansiemenet, pesto ja aurinkokuivattu tomaatti. Namsk! Iltapalaksi tänään tiedossa joko rahkaa tai fetasalaattia.

Näitä kun joka blogissa on nykyään niin seuraan valtavirtaa ja sorrun näihin itsekin:



lauantai 22. syyskuuta 2012

Kadonneen vyötärön metsästys

Iski läskikriisi. Taas. Monesti ennenkin, mutta tämä tuntuu jotenkin erilaiselta nyt.
Asetin itselleni haasteen ja tavoitteen. Työpaikan pikkujoulut ovat parin kuukauden päästä, ja on PAKKO laihtua, edes muutama kilo, ennen niitä, tai sitten en osallistu ollenkaan. Ja kuten kaikki minua vähääkään tuntevat tietävät miten "mielelläni" jättäisin kyseiset pippalot väliin.. Raportoin miten asia etenee.

Tässä nyt kolmatta päivää ollaan salaatti- ja soijasapuskalinjalla. Ei pastaa, perunoita eikä leipää. Pullastakin pystyin kieltäytymään kevyesti, eikä viikonloppusuklaa tarttunut kaupasta mukaan. Toistaiseksi motivaatio hyvinkin korkealla. Salilla ja kävelylenkillä (itse sauvakävelin) käytiin miehen kanssa. Parina edellisenä päivänä on tullut tehtyä vaunulenkkejä ihanassa syysilmassa.

Olen sitä ihmistyyppiä, joka raskausaikana onnistuu haalimaan kaikki mahdolliset kilot itselleen vaikkei erityisemmin mitään roskaruokaa syökään. Jotenkin siellä viimeisellä kolmanneksella repeää homma täysin käsistä ja lopputulos on yksi vauvastaan onnellinen, mutta läskikriisissä kieriskelevä mammutti. Nyt mammutti haluaisi siirtyä pienemmän eläinlajin edustajaksi (gasellia minusta ei saa, mutta edes peruspossu, pliis?), mielellään pysyvästi. Ja lihaksia olisi kiva saada. Langanlaihuudesta en välitä, mutta jos vyötärö erottuisi muuten kuin kolmena päällekkäisenä makkarana niin olisi hirmuisen kivaa.

Muita jorinoita:

Vauva ei nuku. Ei sitten millään. Hänellä on nyt jokin ihmeellinen vaihe meneillään, etenkin tuo motoinen kehitys häiritsee yöunia. Ei se mitään, ei se ikuisesti kestä.

Lapsilla oli koulupäivä tänään, koululla oli avoimet ovet. Käytiin ihmettelemässä paikanpäällä, miehelle paikka toki on tuttu kun on itse peruskoulun siellä käynyt.

Tilasin Sturm und Drangin uuden levyn. Sitä odotellessa.

Illan huumoripläjäys:



tiistai 18. syyskuuta 2012

Luomushoppailua ja superfoodia

Eipä auttanut viimeöiset taikatemput neidin uniongelmiin. Hauskasti tunnin välein, tasatunnein, kuului pinnasängyn pohjalta WÄÄÄÄÄ. Tätä kesti koko yön, aamuun asti. Aamulla seitsemän jälkeen iski musta epätoivon hetki, mutta kyllä päivä siitä taas lähti käyntiin pikkuhiljaa.

Koska kaikki tämä valvominen heikentää elimistön omaa immuunipuolustusta otin avuksi spirulinatabletit. TÄTÄ klikkaamalla pääsee lukemaan infoa spirulinasta. Tilasin Ruohonjuuresta pussillisen spirulinaa, tuli nopeasti Smartpost-toiminnolla tuohon lähi-Prismaan :) Tässä nyt muuta asia spirulinasta kopioituna tuolta superfoodit.com -sivustolta:

"Spirulina on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se sisältää 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Tämä tekee siitä ehkäpä maailman rikkaimman proteiininlähteen.

Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraaleja mm. seleeni, kalsium, rikki. Suuret määrät spirulinan rikkipitoisia aminohappoja (metioniini, kysteiini) sekä harvinainen fykosyaniini -niminen polypeptidi auttavat maksaa ja hermostoamme puhdistamaan haitallisia myrkkyjä kehostamme. Tutkijat pitävätkin spirulinaa erinomaisena välineenä kehon puhdistamiseen raskasmetallijäämistä (esim. elohopea, kadmium, lyijy, arseniikki), juuri sen detoxifikaatiota tukevien ominaisuuksensa vuoksi. (5)

Spirulina on huikea antioksidanttien lähde ja sillä onkin todettu olevan voimakkaita antioksidatiivisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia (28). Tämä mikrolevä on joutunut aikojen alusta saakka suojautumaan auringon UV-säteilyltä, joka on tehnyt siitä voimakkaan antioksidantin. Aikoinaan maapallon ilmakehä oli huomattavasti ohuempi ja kasvit suojautuivat useammin sinertävillä väreillä aurinkoa vastaan. Kun nautimme spirulinaa, suojelee sinivihreä pigmentti kehoamme UV-säteilyltä aina solutasolla asti.
Spirulina tukee voimakkaasti immuni-järjestelmämme toimintaa. "

Tässä väsyneenä aikani kuluksi sain päähänpiston, että tilaan netistä läjän luomumausteita ja laitan maustekaapin uusiksi. Sieltä löytyy jo valkosipulijauhetta ja lihaliemijauhetta luomuna sekä yrttisuolaa (aromisuolaa tuli käytettyä vuosia, kunnes tajusin, että siinä on arominvahvennetta, DAA, joten se jää meillä täysin pois käytöstä nyt), ja toki ns. normimausteita, jotka haluan vaihtaa luomuun.

Laitoin Ruohonjuurelle tilauksen menemään; oreganoa, currya, paprikajauhetta, mustapippuria, barbeque-mausteseosta, teetä ja suklaata 8)


maanantai 17. syyskuuta 2012

Sleepless in St. Karins

Yöt ovat viime aikoina olleet hyvin rikkonaisia. Itse nukun huonosti, vauva vielä huonommin. Hassua kyllä mummolassa ollessaan pikkuneiti on suostunut nukkumaan ihan kokonaisia öitä heräämättä huutelemaan sen enempiä, mutta kotona... Huh. Viime yönä aloin kehittelemään mielessäni ideoita, joilla päästään tästä huutovaiheesta eteenpäin ja opitaan taas nukkumaan yöllä. Tähän asti vaavi on ollut loistava nukkuja, herännyt kerran yössä syömään ja taas nukkunut tyytyväisenä. Nyt huudetaan monta kertaa yössä, myös vaikka otetaan viereen.

Mitään varsinaista unikoulua en ala pitämään, en luovu yösyötöistä kokonaan enkä aio huudattaa lasta. MUTTA jotain tälle tilanteelle pitää tehdä. Tällä hetkellä olen itse alakerran pelihuoneen vuodesohvalla, vauva täällä pinnasängyssä. Lopen uupunut mies saa nukkua rauhassa yläkerrassa. Hienosti osallistuu vauvanhoitoon ja tekee enemmän kuin oman osansa, mutta tarvitsee sitä unta kuitenkin työssäkäyvänä enemmän kuin minä. Itse voin nuokkua päivät täällä imuri ja tiskiharja kädessä, mies ei voi töissä ottaa päikkäreitä. Siispä koitetaan saada yöt rauhallisemmiksi, ettei tarvitse nukkua eri kerroksissa.

Tämän yön taktiikkana on siis nukuttaa neiti viileämpään huoneeseen ja vähentää maidon litkimistä. Ylhäällä on oikeasti kuuma kaiken aikaa. Meillä on jäähdytin yläkerrassa, mutta se ei aivan vastaa varsinaista viileämpää ilmaa. Tässä puolen tunnin sisään Lumina on herännyt kolmesti huutamaan. En ole antanut rintamaitoa vaan ollaan rauhoitettu neiti tutti suussa uniasentoon. Mies lähti nukkumaan, joten tästä eteenpäin olen omillani.

Viimeisen kahden viikon tapahtumista sen verran, että oltiin miehen ja kolmen ystävän kanssa erotiikkamessuilla. Itse lähinnä menin katsomaan yhtä lempparibändiäni, Turmion Kätilöitä, jotka vetivät lyhyen mutta intensiivisen keikan. Setti alkoi mahtavalla Suolainen kapteeni -biisillä, ja encorena paukutettiin tietty Teurastaja :D Siinä välissä tuli monta hyvää biisiä, jäin kaipaamaan Verta sataa -kappaletta, joka on tällä hetkellä oma suosikkini. Harmitti, ettei sitä soitettu :/ Muuten oli hyvä meininki ja ääni lähti täysin kun karjuin biisien mukana. Näitä eroottisempiä esityksiä tuli katsottua muutama, ne on aina niitä samoja juttuja, joten ei niistä mitään varsinaista huumaa saa revittyä. Hirveän kallista oli kaikki tänä vuonna, juomista "matkamuistoihin", ei tullut ostettua oikein mitään ihmeitä. Enemmän keskityttiin porukalla koheltamiseen ja hauskanpitämiseen :) Ihan kuin oltaisiin oltu taas nuoria kaikki ;D

Omat tuparit pidettiin viime viikonloppuna, ystäviä saapui paikalle ja oli ihana nähdä kaikkia :) Saatiin mahtavia tuparilahjoja ja oli tosi kiva viettää aikaa kaikkien kanssa. Loppuillasta mentiin Apolloon, joka oli aivan tupaten täynnä jengiä, ihan liikaa porukkaa päästetty sisään. Forte kun on vesivahingon vuoksi rempassa niin bilekansa kerääntyi Apolloon. Lopputulos oli lähinnä ahdistava.

Ostettiin vihdoin lentoliput Edinburghiin! Häämatka siis toteutuu jo kuukauden päästä! En millään jaksaisi odottaa. IHANAA. On ollut hirveä ikävä sinne. Kummallista, miten voi johonkin paikkaan kiintyä niin täysillä, nähdä siitä jatkuvasti unia ja odottaa jälleennäkemistä kuin odottaisi kotiin kauan poissa ollutta rakasta. Jonkinlaista matkakertomusta koitan saada kasaan reissun aikana/jälkeen, kuvien kera. Suunniteltiin jo, että ensi kesänä lähdettäisiin vähän pidemmäksi aikaa sinne, nyt reissut ovat olleet niitä neljän päivän pikavisiittejä. Aina tuntuu loppuvan aika kesken :/

Ja tiedän, että synnytyskertomustakin odotellaan ;) Johan siitä on vasta 6,5kk *krhm* Kunhan löydän synnäripaperit jostain niin voin kaikkien iloksi tarinoida tänne yksityiskohtaisesti ;)

Ainiin, päivän creepy-osuus: pelihuoneen televisio meni itsestään päälle sen jälkeen kun päätin majoittautua tänne täksi yöksi. Ei, en istunut kaukosäätimen päälle. No, ei näistä tällaisista enää hypi pitkin seiniä kuten nuorempana, kaikkeen tottuu ;)



perjantai 7. syyskuuta 2012

Dokka dukossa

Olen nyt ollut kohta viikon flunssassa, ääni on mukavan käheä (tosi miellyttävää komentaa lapsia kun ulos tulee pelkkää pihinää) ja olo on välillä kuin rekan alle jääneellä. Samoin pienin on edelleen räkäinen ja ollut tosi levoton ympäri vuorokauden. Unen määrä on vähäinen muutenkin ja flunssaisen vauvan kanssa valvoessa se jää aivan minimiin. Välillä on iltaisin ollut aivan kertakaikkisen raato.
Onneksi on ihana mies, joka töistä tullessaan ottaa vastuun kodin pyörittämisestä ja antaa riutuneen mamman levätä ;)

Tänään oli herätessä jo vähäsen inhimillisempi olo, vauvakin nukkui taas koko yön tavalliseen tapaansa. Heitin aamulla pesukoneen päälle ja tein miehelle eväsleivät mukaan :) Luminan päiväunien jälkeen sain siivouskohtauksen ja pesin kylppärin lattiasta kattoon. Ensi viikon lauantaina pidämme tuparit, joita varten on siivottava joka tapauksessa.

Eilen tuli todistettua taas yksi hyvä puoli pienessä kaupungissa asumisessa :) Kävin Kaarinan poliisilaitoksella uutta passia hakemassa. Koko toimintaan meni ehkä 15 minuuttia. Turun poliisilaitoksella jonotin keväällä lasten passeja noin 3h/passi, huhhuh. Kunhan passi ensi viikolla tulee niin alan varailemaan matkoja XD Häämatka on vielä tekemättä, se tulee olemaan koko perheen reissu Edinburghiin :] Jos lentolippuja on sopivalle ajankohdalle vielä saatavilla.. Lisäksi miehen kanssa ollaan pohdittu Oslossa käymistä. Ensi kesäksi lapset toivovat reissua Legolandiaan.

Otin Luminalle välikausihaalarin käyttöön, nyt on ollut sen verran viileitä ilmoja jo. Vaikka ensi viikoksi onkin luvattu taas hellettä :/ ei kiitos.
Luminalla on nyt tänä syksynä Travallen välikausihaalari kokoa 68cm. On aika reilua kokoa ja menee helposti koko syksyn. Keväällä ei enää mahdu.




Luminalla on tämä haalari, mutta vaaleanpunaisena. Aivan ihana ja söpönen vauvahaalari :) On tuulenpitävä, mikä on hyvä ominaisuus näin rannikolla asuvalle.

Tytön kasvuvauhdista riippuen ensi kevääksi tai seuraavaksi syksyksi on kaapissa odottamassa tämä Travallen Remu välikausihaalari kokoa 86cm. Tämä on sitten jo tuulen- ja vedenkestävä.




maanantai 3. syyskuuta 2012

Maanantai.

Kyllä sen taas huomasi, että on maanantai. Siitä kertoi mm. aivan käsittämättömästi muovipussiin räjähtänyt avaamaton siideri, joka valutti sisältönsä pussista lattialle. Onneksi huomattiin ja saatiin siivottua ennen kuin parketti meni täysin pilalle :P

Maanantaista kertoi tehokkaasti myös pois paikaltaan hypännyt pesukoneen poistoletku ja erittäin märät likaiset pyykit vessan lattialla. Olin kerännyt valtavan pyykkivuoron odottamaan pesu-urakkaa... ja nyt ne on kaikki märkinä.

Sain hankittua päähäni maanantaikuhmun unohtamalla, että totta tosiaan yläkerrassa on harjakatto.. Jälleen kerran kopahti pääkoppa kattoon suhteellisen voimakkaasti.

Flunssaillaan porukalla täällä, minä ja Lumina ollaan tällä hetkellä sairastupalaisia. Käytin Luminan lääkärillä tänään, ei ollut korvatulehdusta eikä muutakaan vaivaa, ihan pelkällä flunssalla mennään eteenpäin. Toivon mukaan vältytään jälkitaudeilta. Itse alan kuulostamaan siltä, että olen kiskonut viskiä sujuvasti koko elämäni. Ääni on kieltämättä mielenkiintoinen :) Mutta tätä se nyt on kaikkialla, kaikki valittavat flunssaa. Lääkkeenä kröhään on isäpapan keittelemä marjamehu, suoraan luomuna omista marjapensaista kotitalon pihasta :)

Kelasotku selvisi, ainakin jollakin tavalla. Siis tämäkin oli taas sitä surkuhupaisaa "meidän tuuria".. Mentiin yhdessä Kelaan tivaamaan, että mikäs tässä nyt mättää. Tällä kertaa meitä asiakaspalveli hieman fiksumpi henkilö joka kertoi, että meidän nettihakemuksemme on aivan kummallinen. Vika ei ollut edes meissä, vaan itse lomakkeessa ja siinä lomakkeen täyttöohjelmassa. Kuulemma virkailija ei ole koskaan aikaisemmin vastaavaa nähnyt, lomake oli antanut täyttää itsensä aivan väärin ja totaalisen virheellisesti. Me kiltisti vastattiin kaikkiin kysymyksiin ja laitettiin päivämäärät yms oikein. Ohjelma oli sekoillut jotain omiaan. Ensimmäistä kertaa kyseisen virkailija työuran aikana. Voi mikä yllätys :) Näin ne asiat meillä aina menevät. Eivät koskaan putkeen yhdellä kerralla. Nyt pitäisi asian olla hoidossa ja hakemuksen kunnossa. Ja pitäisi ja pitäisi, vielä täytyy erinäisiä papereita toimittaa Kelaan, jotta oikeat isäkuukausimaksut saadaan sitten aikanaan. Saa nähdä paljonko tässä vielä menee pieleen :P